Sportaccomodatie Wodan

Atletieklaan // Eindhoven

CLUBGEBOUW MET TRIBUNE VOOR VOETBALVERENIGING WODAN

Het clubgebouw is centraal gepositioneerd aan het hoofdveld en is aan de veldzijde geheel voorzien van glazen puien. Samen met het brede terras en de tribune zorgt dit ervoor, dat de verrichtingen op het veld zowel vanuit binnen als buiten goed zijn te volgen.

Aan de straatzijde heeft het gebouw een meer gesloten karakter en is voorzien van een stoere schil van grove antraciete baksteen. De centrale entree is hierbij wel uitgevoerd met veel glas, wat zorgt voor een goede herkenbaarheid en extra daglicht in het trappenhuis. De deuren en dichte panelen in de kozijnen zijn uitgevoerd in blauw, wat samen met de antraciete baksteen verwijst naar de clubkleuren van Wodan.

De begane grond biedt plaats aan enkele kantoorachtige ruimten, zoals het wedstrijdsecretariaat, administratie en vergaderruimten. Tevens bevindt zich hier de fysioruimte en materiaalopslag.

Op de verdieping is een ruimte kantine met sponsorlounge gerealiseerd, evenals de bestuurskamer. Voor mindervaliden is de verdieping bereikbaar middels een lift.

VDLP Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, technische uitwerking, vergunningsaanvraag en bouwbegeleiding van deze sportaccommodatie.

Opdrachtgever
v.v. Wodan

Status
Opgeleverd, 2013

Programma
Clubgebouw
Kantine
Tribune
Kleedruimten

Team
Jansen & Vis
JV2 Bouwadvies
Cokoen

Geleverde Diensten 
Architectonisch ontwerp
Bouwkundig tekenwerk
3D-Visualisaties
Vergunningen
Bouwbegeleiding

© 2023 VDLP Architecten. All rights reserved.