Pro College Boxmeer

voortgezet praktijkonderwijs // BOXMEER

RESULTAAT GERICHT BOUWEN EN ONDERHOUDEN

Na enkele jaren te zijn gehuisvest in tijdelijke units, had Stichting PRO Regio Nijmegen behoefte aan een nieuw schoolgebouw in Boxmeer. Het gebouw voor voortgezet praktijkonderwijs, moest plaats bieden aan 140 leerlingen met leerproblemen. Het bouwplan moest niet alleen voldoen aan de eisen en wensen uit het uitgebreide PvE, ook diende er gebouwd te worden volgens het principe van Resultaat Gericht Bouwen en Onderhouden (RGBO).

Bij het ontwerp is ervoor gekozen om alle soortgelijke functies te clusteren. Daarom bevinden zich alle praktijklokalen op de begane grond en zijn de theorie- en kantoorruimten op de verdieping gesitueerd. De centrale hal vormt het hart van de school. Deze multifunctionele ruimte is voorzien van een ruime trap die tijdens de lunchpauzes of evenementen tevens als tribune gebruikt kan worden.

Aan de ene zijde van de hal bevinden zich de praktijkruimten voor technische vakken zoals transport en logistiek. Deze ruimten kenmerken zich door hun industriële uitstraling, waarbij de constructie en installaties in het zicht zijn gebleven. Aan de andere zijde bevinden zich de lokalen voor zorg en welzijn, economie en detailhandel. Tevens is er een zeer uitgebreide grootkeuken aanwezig, waarin leerlingen de maaltijden voor de aula en het naastgelegen restaurant bereiden. Het restaurant heeft een eigen entree, waardoor deze ook buiten schooltijden is te gebruiken.

Opdrachtgever
Stichting PRO

Status
Opgeleverd, 2012

Programma
Praktijkschool
BVO 2150m2

Centrale hal
Klaslokalen
Praktijkruimten
Kantoorruimten
Aula
Grootkeuken
Restaurant

Team
Vastbouw Oost BV
van de Laar
Van Delft Groep
Jacobs Onderhoud

Geleverde Diensten 
Planvorming & Haalbaarheid
Projectdefinitie
Architectonisch ontwerp
Bouwkundig tekenwerk
3D-Visualisaties
Vergunningen
Bouwbegeleiding

© 2023 VDLP Architecten. All rights reserved.