Herbestemming Stadspoort Eindhoven

Keizersgracht // Eindhoven

TRANSFORMATIE VAN MONUMENTAAL POST- EN TELEGRAAFKANTOOR TOT 18 APPARTEMENTEN

Bij de verbouwing is het interieur gestript tot de oorspronkelijke bouwmuren en constructie. De nog aanwezige authentieke bouwdelen, zoals het oude trappenhuis, fraaie deuromlijstingen en balklagen zijn hierbij bewaard gebleven.

De eerste en tweede verdieping zijn verbouwd tot 18 appartementen. Deze variëren in grootte tussen 32 en 57m2 en zijn volledig gestoffeerd en gemeubileerd. De verhuur richt zich dan ook met name op short-staygebruik en expats.

Een kenmerk van het bestaande gebouw was het groot aantal variaties in vloerhoogten. Dit maakte het mogelijk, of soms noodzakelijk, om bij een aantal woningen een verschil aan te brengen tussen het woon- en slaapniveau. De appartementen aan de straatzijde zijn hierbij voorzien van entresols en vides. Bij de woningen aan de achterzijde bereikt men via een korte steektrap de lager gelegen woonruimte.

Door de keukens en badkamers van de woningen qua grootte en afwerking zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, is een goede mix ontstaan tussen variatie en eenheid. Grenzend aan de centrale corridor zijn nog enkele collectieve ruimten gesitueerd, zoals een gezamenlijke ontmoetingsruimte en de centrale wasvoorzieningen.

Opdrachtgever
KRAGT iov Staals

Status
Opgeleverd, 2014

Programma
18 appartementen
GBO 1035 m2

Team
BER
JV2 Bouwadvies
CSB Installatietechniek
KRAGT

Geleverde Diensten 
Architectonisch ontwerp
Bouwkundig tekenwerk

© 2023 VDLP Architecten. All rights reserved.