Autogarage wordt Industriële Woonloft Eindhoven

STRIJP // EINDHOVEN

Voormalige Autogarage wordt Industriële Woonloft, Eindhoven

In Eindhovens stadsdeel “Strijp” onderging deze voormalige autogarage een metamorfose tot moderne, ruime woonloft voor een gezin.
De originele spanten, ooit dienend als de ruggengraat van de garage, zijn met zorgvuldige aandacht benadrukt en vormen nu een iconisch kenmerk van de ruimte.

De originele garagedeuren, als getuigen van een industrieel verleden, zijn behouden en dienen nu als majestueuze poorten naar een eigentijdse leefruimte. De samensmelting van ruwe industriële elementen met moderne luxe creëert een unieke sfeer die het verhaal van de locatie vertelt.

Het centrale punt van deze woonloft is een weidse en open leefruimte, waar de ziel van de voormalige autogarage voortleeft. Hier komen gezinsactiviteiten tot leven, en de ruimte nodigt uit tot gezamenlijk samenzijn. Rondom deze grote leefruimte liggen op twee verdiepingen de slaapkamers en secundaire functies als een beschermende ring, waardoor een gevoel van intimiteit en privacy ontstaat.

Een kroon op deze adembenemende transformatie is het fantastische nieuwe dakterras. Hier geniet het gezin van een oase van rust, hoog boven de stedelijke bedrijvigheid.
 

Opdrachtgever
Particulier

Status
Gerealiseerd

Programma
Leefruimte

Slaapkamers
Badkamers
TV-kamer
Kantoor
Berging

Dakterras

Geleverde Diensten 
Architectonisch ontwerp
3D-Visualisaties

 

© 2023 VDLP Architecten. All rights reserved.