v.v. NWC Asten

Beatrixlaan Asten

BVO 1315 m2

opgeleverd 2014

v.v. NWC Asten

Sportaccomodatie clubgebouw en kleedruimten voetbalvereniging

De oude kleedruimten en kantine van de Astense voetbalclub NWC voldeden niet langer aan de wensen en eisen van een moderne sportclub. De gebouwen, daterend uit de jaren ’60, vertoonden allerhande gebreken en waren simpelweg te klein geworden, voor het huidige bestand van circa 1300 leden. Na een kritische aanbesteding volgens de Design & Built procedure, zijn Bouwbedrijf Van Gerven en VDLP Architecten geselecteerd voor de realisatie van de nieuwe accommodatie.

Meer informatie

Het nieuwe pand bestaat uit twee bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich 12 kleedkamers, een instructieruimte, verzorgingsruimte, materiaalopslag en diverse ondersteunende ruimten. Centraal gelegen is de kamer van de beheerder, die daardoor een goed overzicht heeft over wie het gebouw in en uit gaat.

Op de verdieping is een grote kantine met bar en keuken, waarbij de glazen pui uitzicht biedt over de velden en zorgt voor ruim voldoende daglicht. Grenzend aan de kantine bevinden zich de bestuurskamer en het wedstrijdsecretariaat. Via de glazen pui is een ruim – en deels overdekt – terras bereikbaar, van waar zowat alle velden te zien zijn. De verdieping is bereikbaar via de buitentrap of via het trappenhuis waar zich ook de lift bevindt.

Indeling

Het gebouw is zo ingedeeld, dat de kleedkamers, kantine en de serviceruimten, onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt. Zo wordt de instructieruimte al gebruikt door voetbalbond KNVB en bestaat de mogelijkheid de verzorgingsruimte extern te gebruiken voor fysiotherapie en revalidatie.